ZAKLJUČNA DELA V GRADBENIŠTVU
POVSOD PO SLOVENIJI
Smo strokovnjaki za zaključna gradbena dela.
Imamo dolgoletno tradicijo in izkušnje
Jamčimo zanesljivo, natančno in hitro izvedbo

O STROJNIH TLAKIH

Tlak oziroma estrih je običajno sestavljen iz izolacijske plasti in plasti armiranega betona. Površina mora biti popolnoma ravna in zglajena. Predstavlja osnovo za polaganje končne talne obloge (keramika, parket, laminat,...), zato je njegova strokovna izvedba zelo pomembna.

Strojni tlak imenujemo tudi plavajoči tlak - estrih. Betonski estrih se namreč nikjer ne dotika sten. kar onemogoča prenos zvoka v stene in s tem v ostale dele stavbe, hkrati pa omogoča estrihu raztezanje. V ta namen ob steni položimo izolacijski trak.

Postopek izdelave

ravnanje estriha Na betonsko ploščo najprej položimo hidroizolacijo, nanjo pa izolacijski material (stiropor, tervol, plamaflex,...) ter ob stenah diletacijski stiroporni trak. Na izolacijo položimo folijo, preko nje pa strojno nanesemo cca 5cm debel sloj armiranega betonskega estriha. Uporabljamo naravno sejan pesek, granulacije 0-4. Estrih izravnamo in strojno zgladimo. Sušenje traja v povprečju mesec dni, odvisno od vrste talne obloge, ki se polaga na tako pripravljen tlak.